Hírek

Figyelem! Melyik izzók fenyegetik az egészségünket?

Egészségre ártalmas izzók!


Hihetetlenül hangzik,de a helyiségben lévő izzók nagymértékben felelősek nemcsak a hangulatunkért, kedélyállapotunkért, hanem az egészségünkért is! A rossz minőségű, mesterséges megvilágítás depresszióhoz, fejfájáshoz és legyengült immunrendszerhez vezethet.

A német szakértő, Alexander Wunsch azt vizsgálta, hogyan hat és mit idézhet elő, ha nem megfelelő világítást használunk. Az energiatakarékos izzókvilágításának problémájára, hívta fel a figyelmet, hiszen az energiatakarékos izzókban higany található, amely hormonális változásokat idézhet elő a szervezetben. Ezen túlmenően, bár igen alacsony, az ultraibolya sugárzása, mindazonáltal dermatológiai problémákat okozhat a fokozott bőrérzékenységben szenvedőknél, mondta az Európai Fotodermatológiai Társaság elnöke prof. John Hawk.Más tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy az izzók a világítás alatt folyamatosan bocsájtanak ki fenolt és más káros gőzöket, amelyeket energiatakarékos izzók előállításához használnak.

Úgy gondoljuk, hogy az ár, egy igen fontos szempont a világítás kiválasztásában,mind otthonunkban, mind munkahelyünkön, de nem szabad, hogy fontosabb legyen egészségünknél! Sokan inkább a kompakt fénycsöveket ismerik vagy az energiatakarékos modelleket, de ezek nem veszik fel a versenyt a LED technológia egészségre gyakorolt pozitív hatásával, sőt, mint ahogy a fent említett tudósok megállapították, károsak is lehetnek szervezetünkre.

Az energiatakarékos izzókat részletes útmutatással értékesítik,és tájékoztatják a vásárlót arról, hogy mit kell tenni, ha a termék eltörik. Amennyiben, eltörik egy energiatakarékos, vagy kompakt izzó, súlyos veszélyt jelenthet, különösen a gyermekek és a terhes nők számára.

This current message is in relation to supervision and carried out tests on LED floodlights from the State Agency for Metrology and Technical Surveillance – Bulgaria.

V-TAC Europe informs all customers, in relation to established shortcomings to the EU standards, the following products are recalled:

  1. LED floodlight with the following article number: VT-4710 PIR, SKU 5355, 10W
  2. LED floodlight with the following article number: VT-4810, SKU 5722, 10W

SOFIA (Bulgaria), June 15 (SeeNews) - Five Bulgarian companies have been included in London Stock Exchange Group's (LSEG) "1000 Companies to Inspire Europe" report, which identifies the fastest-growing and most dynamic small and medium-sized enterprises (SMEs) in the UK and Europe, the bourse said on Wednesday.

Bulgarian representatives in the report are construction company Kristalna Voda, machine builder Milco, LED lights manufacturer V-TAC, agriculture trading company Agroreserve group, and carbon trading company Saga Commodities, LSEG said in its 1000 Companies to Inspire Europe report.

1. oldal / 2

V-TAC LED Lighting

Kapcsolat

  +359 2 90 566

   1, Iliansko Shaussee Blvd., Sofia 1220, BULGARIA

  Email: office@v-tac.eu

Kövessen minket

Minősítések

Dekra
Tuv
GS
CE
Rohs

Rólunk

A globális V-TAC Export Limited Company európai csapatának tagjaként, több mint 4 éves tapasztalattal hoztunk létre egy gyors ütemben fejlődő céget a nemzetközi LED piacon.

Az alábbi helyeken rendelkezünk irodákkal: UAE ( Dubai), India (Mumbai), Bulgária (Szófia), Nagy Britannia (London) és Magyarország (Budapest).